Dzisiaj zapraszam Was na kolejną podróż kulinarną do Azji. A to za sprawą żeberek po koreańsku wg przepisu Wioli z kanału Pierogi z kimchi.
Do zrobienia tej potrawy potrzebujemy kilku składników.
1,2 - 1,5 kg żeberek wieprzowych
2 - 5 ziemniaków
1 marchewki
1 dużej cebuli
2 papryczek chilli
5 nieostrych papryczek chilli (opcjomalnie)
zielonej cebulki
2 leśnych grzybków (opcjonalnie)
Sos:
120 ml sosu sojowego
100 ml białego wina
120 ml (pół szklanki)
miodu
kawałek imbiru
3 łyżki oleju sezamowego
2 łyżki
posiekanego czosnku
zielona cebulka
120 ml wody
U mnie składniki na ok pół porcji. I zamiast nieostrej papryczki chilli dodałam kolorową , słodką paprykę.
Finalnie w garnku znalazła się jedna marchewka więcej i ziemniaków też dałam więcej.
Cebula, marchewka i ziemniaki dodane. kolejna przerwa. Tym razem 20 minut.
Papryczki i zielona cebulka dodane. Jeszcze tylko 10 minut i zabieram sie do jedzenia.
Pychotka. Nawet nie potrzebuję dodatków.
Dokładny przepis znajdziecie TUTAJ:
SMACZNEGO!!!
Serdecznie dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie.
Zapraszam również na mojego fanpejdża.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zostawiony ślad...