Wiola z kanału Pierogi z kimchi robiła ostatnio hot-dogi na patyku. Podobne zrobiłam kiedyś przepisu Pyry - TUTAJ.
Wioli przepis znajdziecie TU.
Składniki:
300 g mąki pszennej
2 łyżki cukru
¼ łyżeczki soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
180 ml mleka
2 szklanki panierki bułki tartej/płatków kukurydzianych
6-7 parówek
ser w plastrach
olej do smażenia
patyczki do szaszłyków
Przygotowałam wszystko do smażenia. Na talerzach znalazło się gęste ciasto, bułka tarta i pokruszone płatki kukurydziane z odrobiną bułki tartej.
Kiełbaski drobiowe owinęłam serem gouda i nadziałam na patyczki i metalowe szpikulce.
Panierowanie wcale nie nyło proste, ale się udało. I pierwsza partia hot-dogów, tych w bułce tartej, wylądowała na patelni. Wyszły totalnie trójkątne.
Potem przyszedł czas na smażenie tych w płatkach kukurydzianych.
I wreszcie są. Gotowe do konsumpcji.
I kolacja gotowa. Hot-dogi podano z "kaczym żerem". Dla niewtajemniczonych z sałatka jarzynową.
I moje przemyślenia:
* oba rodzaje hot-dogów są pyszne
* hot-dogi w płatkach bardziej mi smakują
* są bardzo sycące
* bardziej mi smakują mi te w cieście z przepisu Wioli
Serdecznie dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie.
Zapraszam również na mojego fanpejdża.
Wyglądają super, jadłabym! :D
OdpowiedzUsuń