Strony

poniedziałek, 21 lutego 2022

Koreańskie hot-dogi na patyku


Wiola z kanału Pierogi z kimchi robiła ostatnio hot-dogi na patyku. Podobne zrobiłam kiedyś  przepisu Pyry - TUTAJ.

Wioli przepis znajdziecie TU.


Składniki:
300 g mąki pszennej 2 łyżki cukru ¼ łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 180 ml mleka 2 szklanki panierki bułki tartej/płatków kukurydzianych 6-7 parówek ser w plastrach
olej do smażenia
patyczki do szaszłyków


Przygotowałam wszystko do smażenia. Na talerzach znalazło się gęste ciasto, bułka tarta i pokruszone płatki kukurydziane z odrobiną bułki tartej.
Kiełbaski drobiowe owinęłam serem gouda i nadziałam na patyczki i metalowe szpikulce.


Panierowanie wcale nie nyło proste, ale się udało. I pierwsza partia hot-dogów, tych w bułce tartej, wylądowała na patelni. Wyszły totalnie trójkątne.


Potem przyszedł czas na smażenie tych w płatkach kukurydzianych.


I wreszcie są. Gotowe do konsumpcji.


I kolacja gotowa. Hot-dogi podano z "kaczym żerem". Dla niewtajemniczonych z sałatka jarzynową.

I moje przemyślenia:
* oba rodzaje hot-dogów są pyszne
* hot-dogi w płatkach bardziej mi smakują
* są bardzo sycące
* bardziej mi smakują mi te w cieście z przepisu Wioli






Serdecznie dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie.
Zapraszam również na mojego fanpejdża.


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zostawiony ślad...