Szyneczka w papryce. Najpierw peklowana, potem marynowana.
Pychotka.
Ładny kawałek szynki wieprzowej umieściłam w solance.
Zagotowałam wodę z 1 łyżką soli do peklowania i 1 łyżką soli kuchennej. Dodałam kilka listków liścia laurowego oraz po kilka ziaren ziela angielskiego i owocu jałowca. Po ostudzeniu wywaru, szyneczka leżakowała sobie w solance w lodówce jakieś 10-12 dni.
Zagotowałam wodę z 1 łyżką soli do peklowania i 1 łyżką soli kuchennej. Dodałam kilka listków liścia laurowego oraz po kilka ziaren ziela angielskiego i owocu jałowca. Po ostudzeniu wywaru, szyneczka leżakowała sobie w solance w lodówce jakieś 10-12 dni.
Potem szyneczkę umieściłam na dobę w marynacie zrobionej z oleju i słodkiej papryki,
Parzyłam 2 godziny w temperaturze 85 st C.
Po nocy w lodówce szyneczka wylądowała na stole.
Serdecznie dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie.
Zapraszam również na mojego fanpejdża.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zostawiony ślad...