Na kanale na YT Uwaga Babcia gotuje znalazłam świetny przepis na graham.
A na końcu postu znajdziecie przepis na szybka pastę z czerwonej fasoli.
Składniki:
600 gramów mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850 – około 4 szklanek o pojemności 250 ml
160 gramów mąki pszennej typ do 450 – około 1 szklanki 250 ml
600 mililitrów letniej wody – dla ułatwienia można odważyć 600 gramów
40 gramów drożdży świeżych
5 łyżek oleju – użyłam rzepakowego
2 płaskie łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
+ olej do posmarowania dłoni
dwie foremki o wymiarach: 20 cm x 10 cm x 8 cm - ja użyłam jednej długiej
Filmik z przepisem najdziecie TUTAJ:
Dodatkowo do grahama zrobiłam sobie pastę z czerwonej fasoli (w ramach próbowania nowych smaków).
Przepis pochodzi ze strony Inna Strona Diety.
Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
3 łyżki oliwy
kilka kropli soku z cytryny
1-2 suszone pomidory
sól
pieprz
słodka papryka
ostra papryka
suszone oregano
Fasolę odcedzić, opłukać i odsączyć. Zblendować z pomidorami i oliwą. Doprawić do smaku i dodać sok z cytryny.
Jeśli pasta jest zbyt gęsta, to należy dodać łyżkę oliwy lub zimnej wody.
Serdecznie dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie.
Zapraszam również na mojego fanpejdża.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zostawiony ślad...