Po obiedzie, do kawy przydałby się jakiś deser. Zrobiłam moją wersję tiramisu z borówkami w szklankach.
Wersję audio znajdziecie TUTAJ.
Składniki:
200 ml śmietanki kremówki (30% lub 36%)
250 g serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru
1 filiżanka mocnej przestudzonej kawy
20 okrągłych biszkoptów
garść owoców leśnych
1 łyżeczka kakao
Śmietanę ubić dodając cukier puder i serek mascarpone.
2 biszkopty nasączyć kawą i włożyć do pucharka/szklanki.
Na biszkopty nałożyć kolejno krem i owoce.
Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, kremu i owoców.
Na górę dać nasączony w kawie biszkopt, zrobić rozetę z bitej śmietany, oprószyć kakao i udekorować owocem.
Deser wstawić do lodówki.
Serdecznie dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie.
Zapraszam również na mojego fanpejdża.
Lubię tiramisu, więc chętnie spróbuję
OdpowiedzUsuń