Mimo zapowiedzi z podsumowania, niekiedy posty będą się pojawiały.
Przypuszczam, że większość z nich będzie dotyczyła gotowania.
Dzisiaj wracam z koreańską przekąską według przepisu Wioli z kanały Pierogi z kimchi.
Przepisy można znaleźć na YT lub w książkach Wioli.
Poniżej zdjęcie z książki z potrzebnymi składnikami.
Jak zrobić SO-TTEOK(i) można zobaczyć na Tym filmie:
Ja kupiłam gotowe kluski ryżowe. Podgotowałam je przez minutę, wrzuciłam dl chłodnej wody i już.
Kiełbaski podzieliłam na trzy części i ponacinałam.
A potem chwilkę się pobawiłam nabijaniem składników na patyczki.
Teraz przyszedł czas na wymieszanie sosu...
...i jego zredukowanie na patelni.
Zostało jeszcze usmażenie z obu stron szaszłyków.
I można już jeść.
Dla kontrastu smakowego dołożyłam sobie jeszcze marynowaną rzodkiew.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zostawiony ślad...