Sezon na truskawki trwa na całego. Na szybko zrobiłąm małe co-nieco z ciasta francuskiego.
TUTAJ jest wersja audio:
Składniki:
2 op ciasta francuskiego
250 g serka mascarpone
2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki soku z cytryny
1 jajko
truskawki
Serek wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny. Truskawki pokroić na połówki lub ćwiartki.
Każdą porcję ciasta pokroić na 10 prostokątów.
Na środek każdego prostokąta dać łyżeczkę serka i kawałek truskawki. Zawinąć i boki skleić widelcem.
Z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Można posypać na górze cukrem.
Piec ok 20 min w temp 200 st C.
Serdecznie dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie.
Zapraszam również na mojego fanpejdża.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zostawiony ślad...