Dzisiaj przedstawiam mielonkę "na winie", czyli co tam się pod rękę nawinie.
i na dodatek, żeby było szybko.
Składniki:
600 g szynki wieprzowej
1/2 małej cebuli
1/2 małej marchewki
kawałek pietruszki
kawałek selera
2 ząbki czosnku
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka grysiku
1 łyżka czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka soli do peklowania
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka ziarenek smaku
sól
pieprz
Mięso, cebulę, czosnek i warzywa potraktowałam melakserem. Dodałam przyprawy i grysik.
Wszystko dobrze wymieszałam.
Parzyłam w szynkowarze ok. 2 godziny w temperaturze ok. 80 - 85 st. C.
Po wystudzeniu włożyłam mielonkę do lodówki na noc.
I rano prezentuje się tak...
W smaku jest łągodna, pomimo sporej ilości przypraw.
Serdecznie dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie.
Zapraszam również na mojego fanpejdża.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zostawiony ślad...